Inkokt lax

Breviksgården © 2015

Välkommen till Breviksgårdens hemsida!

Inkokt lax

 

4 portioner:

 

500 g laxfilé i portionsbitar

1 rödlök i skivor

1 lagerblad

1 liter vatten

1 msk ättiksprit

1 matsked salt

5 stycken vitpepparkorn

ett knippe dillkvistar

 

Görsåhär:

 

1: Koka upp vatten med övriga ingredienser och låt sjuda i 10 minuter så att den får smak.

 

2: Häll lagen över fiskbitarna så att de täcks, koka, därefter under lock i 2-5 minuter, beroende på storlek på laxbitarna. låt svalna i spadet och ställ sedan in i kylskåpet.

 

3: Servera kall garnerad med fina dillkvistar och citronklyftor tillsammans med en gräddfilssås som vi gör på hälften gräddfil, hälften majonnäs, salt, peppar och rejält med hackad dill och gräslök. kokt potatis och pressgurka är gott till.

 

Smaklig måltid!