Laxpudding

Breviksgården © 2015

Välkommen till Breviksgårdens hemsida!

Laxpudding

 

4 portioner:

 

2 msk smör

6 dl mjölk

5 ägg

1 tsk salt

0,5 tsk vitpeppar

1 kg tunt skivad potatis

1 liten fint strimlad purjolök

300 g tunt skivadfärsk laxfilé

200 g färsk spenat

1 dl finhackad dill

 

Till servering: 1 dl smält smör och citronklyftor.

 

Gör såhär:

 

1:Värm ugnen till 200 grader.

 

2: smörj en ugnsfast form med höga kanter.

 

3: Vispa ihop mjölk, ägg, salt och vitpeppar.

 

4: Varva potatis, purjo, lax, spenat och dill. Häll över äggstanningen

och lyft runt lite med en gaffel så stanningen fördelar sig ordentligt.

 

5: Grädda i ca en timme. Täck med aluminium om ytan börjar se mörk ut.

Servera med smält smör och citronklyftor.

 

Smaklig måltid!