Pocherad lax med persiljesås

Breviksgården © 2015

Välkommen till Breviksgårdens hemsida!

Pocherad lax med persiljesås

 

Ingredienser:

 

1 kg regnbågsfilé

1 bit purjolök

1 fiskbuljongtärning

 

Till såsen:

3 dl vätska från fiskkoket

2 dl grädde

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 dl grovt hackad persilja

1/2 msk vinäger

salt

peppar

 

 

Gör såhär:

 

1: Skär laxen i portionsbitar.

 

2: Koka upp en dryg liter vatten, salta. Lägg i purjolöken och fiskbuljongtärningen, samt några stjälkar persilja.

 

3: Låt sjuda under lock i ca 3-4 minuter. Dra åt sidan och sila av 3 dl vätska.

 

4: koka upp vätskan med grädden i en kastrull. Red av majsstärkelsen utrört i lite vatten. Smula i grönsaksbuljongen och sjud såsen i 5 minuter.

 

5: lägg i hackad persilja, vinäger, salt och peppar. Lyft upp fisken ur grytan och låt vattnet rinna av. Servera med såen och potatis.

 

Smaklig måltid!