Smördegsinbakad lax

Breviksgården © 2015

Välkommen till Breviksgårdens hemsida!

Smördegsinbakad lax

 

4 portioner:

 

450 g frysta, tinade smördegsplattor

150 g färskost

0,5 dl hackad dill

finrivet skal av 0,5 citron

1 tsk salt

0,5 tsk malen svartpeppar

600 g skinnfri laxfilé

1 uppvispat ägg

3 strimlade turkiska cali-paprikor

1 strimlad röd paprika

1 strimlad fänkål (500 g)

200 g skalad steklök

1 msk olivolja

0,5 tsk salt

0,5 tsk malen svartpeppar

 

Garnering: dillkvistar.

 

Gör såhär:

 

1: Värm ugnen till 200 grader.

 

2: Lägg smördegsplattorna lite omlott och kavla dom till ett jämt ark.

Blanda färskost, dill och citron till en kräm. Salta och peppra laxen och bred färskostblandningen

på ovansidan.

 

3: Vänd på laxen och lägg den med färskosten ner mitt på smördegsarket. Vik först in degen från

kortsidorna och sedan båda långsidorna runt laxen.

Lägg paketet med skarvarna nedåt i en ugnsfast form och pensla med uppvispat ägg.

 

4: Fördela paprika, fänkål och steklök runt smördegspaketet i formen och ringla över olja. Salta och

peppra. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Garnera gärna med dillkvistar.

 

Smaklig måltid!