Gårdsbutiken i Malgovik

Gårdsbutiken i Malgovik

Gårdsbutiken i Malgovik ligger efter den välkända Vildmarksvägen som leder upp på Stekenjokk i fjället. Vi har mathantverk från gårdens egen produktion; norrländskt tunnbröd, hjortronsylt och rökt röding. Finns även mycket annat, bl a den populära Vilhelminakolan i olika smaker. Självbetjäning i butiken gör att vi kan ha öppet dygnet runt, årets alla dagar.

Gårdsbutikens Historia

Vår lilla gårdsbutik har varit med i många år, ja, nästan ända från början för 16 år sedan. Vi började vår verksamhet med två gamla fiskkassar som man fick åka ut med båten till och sy ihop lite då och då. Fisken tog vi in till vårt båthus som lutade en anings så man fick spänna fast fötterna när det var vinter och halkigt, annars åkte man ut genom båtporten längst ned!  Men så hämtade vi vår barack som vi drog bakom en traktor hela vägen hem, och ställde upp på gården. Så nöjda vi var! Nu kunde vi stå inomhus och paketera fisk och samtidigt ha frysar där som vi kunde sälja ur. Det kändes lyxigt.

Samtidigt som vi drev verksamheten sakta framåt på detta sätt, byggde vi en livsmedelslokal på platsen för det gamla båthuset nere vid sjön. Efter några år så kom den i bruk och all fiskhantering hamnade därnere. Baracken ställde vi upp på andra sidan vägen från vårt boningshus, och där står den fortfarande kvar. Den tjänar nu som självbetjäningsbutik veckans alla dagar, året om. Mycket uppskattad av våra kunder som kan komma närsomhelst på dygnet, handla mathantverk, swisha och sedan bege sig vidare.

Hej! Vad vill du veta?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt